Pod snegom

Pod snegom

Saša Pavček
Režija: Barbara Zemljič
Igrajo: Pia Zemljič, Tamara Avguštin, Matej Puc
Dramaturgija: Eva Mahkovic
Scenografija: Meta Hočevar
Kostumografija: Ana Savić Gecan
Oblikovalec svetlobe: Miha Horvat
Glasba: Miha Petrić
Gib: Magdalena Reiter
Lektorica: Klasja Kovačič
Produkcija: Mini teater

Dramsko besedilo Pod snegom v trikotniku med hčerjo, njenim ljubimcem in materjo obravnava medčloveške odnose in psihološke sence vsakega posameznika. Gre za intimno zgodbo, polno strasti in ljubezni, ki človeka doleti, ne da bi se sam odločil zanjo. Dialogi v drami pa so napisani v privzdignjeni verzni obliki.

Za dramatiko Saše Pavček so značilni motivi stigem, obremenjenost s tujci, prešuštva, odsotnost enega od staršev. Ti motivi kažejo na pomembno vlogo družine v njenih dramah, moški liki imajo željo po tem, da bi bili povsod prvi, ženski pa po priznanju svojega dela. Njen jezik je vse kaj drugega kot običajen, včasih močno zvrstno in narečno zaznamovan, včasih privzdignjeno poetičen. Konci so povsod vsaj delno odprti.

Predstava se bo osredotočila na metaforičnost in ne na naturalizem. S kontrasti v scenografiji bo kazala na razliko med notranjim in zunanjim svetom likov, skozi telo, ples bodo izraženi intimni občutki krivde in sramu, ki jih pozna vsak izmed nas, zvok kot eden izmed ključnih elementov predstave pa bo služil poudarjanju notranjih stanj. Pričakujemo lahko intimen, gibalno in glasbeno podkrepljen, metaforičen prikaz človeških notranjih občutkov – tiste senčne strani, ki jo ljudje ponavadi skrivamo.


MINI TEATER
→ KOLEDAR
→ VEČ O PREDSTAVI