VIA NEGATIVA: 365PADCEV

VIA NEGATIVA: 365PADCEV

Ustvarjalci in sodelavci: Grega Zorc, Anita Wach, Vito Weis, Kristina Aleksova, Loup Abramovici, Nataša Živković, Bojan Jablanovec, Tomaž Grom, Eduardo Raon, sonda7, Igor Remeta, Olja Grubić, Sara Horžen, Špela Trošt
Produkcija: Via Negativa
Koproducent: Forum Freies Theater, Dusseldorf 
Partner: Zavod Bunker, Ljubljana
Projekt finančno podpira MO Ljubljana

1975.
Ameriški predsednik Gerald Ford med obiskom Avstrije pade po stopnicah predsedniškega letala Air Force One. 2004. Fidel Castro se po govoru pred mavzolejem Che Guevare spotakne in pade z govorniškega odra. 2015. Kanclerka Angela Merkel, med obiskom festivala v Bayreuthu, pade z razmajanega stola. 2016. Bojan Jablanovec, umetniški vodja VN, pade na stopnicah pred vhodom v gledališče… Nenehno padamo. Padamo po stopnicah, padamo v zasede, v nezavest, v napačne roke… Veliki zdrs se lahko zgodi kadarkoli. Finančni, okoljski, zdravstveni, kozmični, jedrski ... Smo v stalni pripravljenosti. Zaposleni z vzdrževanjem ravnotežja na vseh ravneh: osebno, lokalno, nacionalno, globalno… 9. 3. 2019. Združeno kraljestvo bo zapustilo EU. Je to začetek razpada ali konec integracijskih dvomov? 23. 11. 2022. Via Negativa bo praznovala 20. obletnico delovanja. Jablanovec bo prenehal delovati kot umetniški vodja. Bo VN preživela? 13. 4. 2029. Asteroid Apophis se bo zemeljski površini približal na 31.200 km. Je izračun pravilen?

Via Negativa je mednarodna platforma za raziskavo, razvoj in produkcijo sodobne scenske umetnosti. Zanimajo na strategije sodobnega scenskega uprizarjanja, s poudarkom na etiki in živosti različnih uprizoritvenih praks, postopkov in žanrov.

www.vntheatre.com


STARA MESTNA ELEKTRARNA – ELEKTRO LJUBLJANA
→ KOLEDAR
VEČ O PREDSTAVI